История
Достопримечательности
Окрестности
Церкви округи
Фотогалерея
Сегодняшний день
Библиотека
Полезная информация
Форум
Гостевая книга
Карта сайта

Поиск по сайту

 

Памятные даты:

 

Праздники

Памятные даты

 

Прогноз погоды:


Ферапонтово >>>


Яндекс.Погода


Наши сайты:

http://www.ferapontov-monastyr.ru/
http://www.ferapontovo.info/
http://www.ferapontovo.org/
http://www.ferapontovo-foto.ru/
http://www.ferapontov.ru/
http://www.tsipino.ru/
http://www.patriarch-nikon.ru/
На главную Карта сайта Написать письмо

На главную Библиотека Богослужебные тексты Преподобному Мартиниану Белоезерскому

ПРЕПОДОБНОМУ МАРТИНИАНУ БЕЛОЕЗЕРСКОМУ

ПРЕПОДОБНЫЙ МАРТИНИАН БЕЛОЕЗЕРСКИЙ

12 января / 25 января

(7 октября / 20 октября – обретение мощей)


Тропарь, глас 2:


Богу от юности, отче, избравшу и возлюбившу тя, / и провидящу твое доброе произволение, / наставляет тя приити к преподобному Своему угоднику - / Кириллу всеблаженному, / от негоже наставлен бысть на путь спасения, /страхом Божиим, и чистотою душевною и благоговением, /и непрестанными к Богу молитвами / во мнозе подвизе жизнь свою препроводил еси / и заповеди Божия непорочно соблюл еси, / пастырь и наставник иноком предивен был еси, / и ныне престолу Христову со дерзновением предстоиши на небесех, / со ангелы светлоликовствуя, / отче преподобне, Мартиниане всеблаженне, / не престай моляся Христу Богу // спасти и помиловати души наша.



Кондак, глас 8:


Благоизволив, преподобне, / от юнаго возраста работати Господеви день и нощь, / в страсе Божии и благоговении чистоту душевную соблюл еси, / в молитвах же и бдениих ум твой предочистил еси, / в подвизех же, злостраданиих тело твое изнурив, / вся добродетели духовныя исправил еси / и образ хотящим по тебе спастися явился еси. / Темже ныне, присно зря на небесех Пресвятую Троицу, / молися, всеблаженне, даровати душам нашим спасение, / и житию нашему исправление, / да вси верою вопием ти: // радуйся, преподобне Мартиниане, отче наш.



Молитва


О преподобне и Богоблаженне отче наш Мартиниане! Приими ныне нас, к тебе усердно молящихся и припадающих ко всечестному и многоцелебному твоему гробу, идеже святое твое и многотрудное покоится тело. Духом же на небесех предстоя Святей Троице, со ангелы и преподобных отец лики, молися о нас чадех твоих, отче, да избавимся от всяких скорбей, болезней, бед и обстояний, и благочестно поживем в настоящем житии, ходяще в заповедех и оправданиих Господних безпорочно. Испроси нам грехов прощение, телесем здравие и душам вечное спасение, яко да твоим предстательством спасаеми, славу возсылати сподобимся в Троице славимому Богу, Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно и во веки веков.


Ина молитва:


О Богоблаженне и преподобне отче наш Мартиниане! Молимся тебе и от сердца с любовию вопием, да непотребных нас вразумиши, и просветиши, и твоими молитвами укрепиши некая похвальная словеса принести в память твоего преставления: обаче сие не в мудрости словес дерзаем глаголати, но со многою верою и любовию к чадолюбивому отцу сия приносим. Ты убо, о преподобне отче наш Мартиниане, наших согрешений прощение испроси, да в дому Пречистыя Владычицы нашея Богородицы, непреоборимыя верным ограды, пребывающе, тобою благим предстателем нашим свободни пред Богом явимся, и необладаеми от всех враг видимых и невидимых пребудем. О пастырю наш по Бозе добрый, истинный строителю винограда Христова, отцем славо и преподобным единонравне, и праведным совсельниче, и общаго жития совершителю изрядный! Ныне на небеси Святей Троице предстоя со всеми святыми, молися о нас: о сем бо, ко гробу твоему припадающе, яко чадолюбиваго отца усердно тя молим. Помяни твое стадо, еже собрал еси мудре, и соблюди твоими молитвами Богом дарованную ти паству; не презри нас, чтущих пречестную и многорадостную твою память: очисти наша согрешения, отжени от нас облак страстей, просвети наши душевныя очи, и гугнивый язык исправи, смысл очисти и разум освяти. Прииди посреде нас невидимо, и от всех нас моления Богови возсылаемая приими, и донеси сия ходатайственне всех Творцу и Избавителю, в Троице Святей покланяемому истинному Богу нашему, яко да согрешением нашим оставление получим, благодатию и человеколюбием Господа нашего Иисуса Христа, с Нимже Отцу слава со Святым Духом, ныне и присно и во веки веков.

Домашняя страница
священника Владимира Кобец

ЧИСТЫЙ ИНТЕРНЕТ - logoSlovo.RU

Создание сайта Веб-студия Vinchi

®©Vinchi Group